tag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post5877847594180940815..comments2024-03-16T14:59:49.355+01:00Comments on Ooomnomnomnom !: Kolorowy krem do cupcakes z serka mascarpone i kremówkiSandersikhttp://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-85458496021074369522016-05-18T15:05:33.444+02:002016-05-18T15:05:33.444+02:00czy krem nada sie do babeczek z kruchym spodem?czy krem nada sie do babeczek z kruchym spodem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-47669499236325816972016-02-22T18:43:08.260+01:002016-02-22T18:43:08.260+01:00Witam, nam pytanie czy do tego kremu nie potrzeba ...Witam, nam pytanie czy do tego kremu nie potrzeba cukru?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17851801366233568682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-76104190040496953242014-12-09T19:38:27.412+01:002014-12-09T19:38:27.412+01:00dokładnie :) dziękuję za zwrócenie uwagi. Już popr...dokładnie :) dziękuję za zwrócenie uwagi. Już poprawiam!<br />Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-73020730844241329992014-12-09T18:28:51.707+01:002014-12-09T18:28:51.707+01:00Witam.Slowo wazyc-czyli brac,kontrolowac wage-pisz...Witam.Slowo wazyc-czyli brac,kontrolowac wage-pisze sie przez "z"(nie mam polskich znakow) w przypadku slowa warzyc,ktore ma znaczyc,ze np. krem sie rozwarstwil, pisze sie przez "rz".Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-28802284198581888952014-02-05T12:32:46.680+01:002014-02-05T12:32:46.680+01:00Dziekuje bardzo za odpowiedzi zapisałam sobie stro...Dziekuje bardzo za odpowiedzi zapisałam sobie strone i bede korzystac z przepisow. Juz nie moge sie doczekac babeczek mam nadzieje ze wyjda tak samo jak na Twoich zdjeciach ;) pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-47186991026652940162014-02-04T15:52:24.841+01:002014-02-04T15:52:24.841+01:00Dokładnie to samo :)Dokładnie to samo :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-66738801983907485982014-02-04T15:41:17.119+01:002014-02-04T15:41:17.119+01:00Chciałam pominac bo nie mialam jej w domu ale kupi...Chciałam pominac bo nie mialam jej w domu ale kupie i zrobie z galaretka. Czy ten rekaw to to samo co woreczki tylko wielorazowego uzytku? Jestem w tym zielona dlatego pytam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-53295085715121023682014-02-03T17:46:40.663+01:002014-02-03T17:46:40.663+01:00Zamiast niej można dodać odpowiadającą jej ilość c...Zamiast niej można dodać odpowiadającą jej ilość cukru pudru, ale w takiej wersji jak wyżej zawsze wychodzi i dlatego też z niej korzystam. A dlaczego chcesz ją pominąć?<br />Można użyć wyciskarki plastikowej. Ja używam woreczków ponieważ mnie lepiej się z niego wyciska i formuje krem. Nie mam specjalnych zdolności w tym zakresie, a od kiedy kupiłam rękaw cukierniczy i końcówki do wyciskania (zwłaszcza M1 marki Wilton) efekt mi się w 100% podoba. Zerknij na wcześniejszy przepis na ten sam krem i zobaczysz różnicę ;) Nie wiem jakie są wrażenia innych, ale mi łatwiej jest używać rękawów.<br />Pozdrawiam :*Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-43609769076027940602014-02-03T15:28:15.839+01:002014-02-03T15:28:15.839+01:00Witam czy do tego kremu konieczna jest galaretka? ...Witam czy do tego kremu konieczna jest galaretka? Babeczki wygladaja super musze zrobic takie dzieciom. Czy moge uzyc takiej plastikowej wyciskarki? Czy lepsze sa woreczki z metalowa koncowka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-10330029796532112342013-12-21T20:16:36.225+01:002013-12-21T20:16:36.225+01:00Zrobiłam i WYSZŁY NIESAMOWITE!! :-)
Kremy nałożyła...Zrobiłam i WYSZŁY NIESAMOWITE!! :-)<br />Kremy nałożyłam na babeczki upieczone z ciasta owsiankowego :-)<br />Wielkie dzięki za pomysł i ten genialny przepis ;-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-72299800451526976732013-11-21T20:13:27.460+01:002013-11-21T20:13:27.460+01:00Witam masa jest sztywna i spokojnie wytrzymuje 2 g...Witam masa jest sztywna i spokojnie wytrzymuje 2 godziny poza lodówką w temp. pokojowej. Niestety nigdy nie transportowałam kremu tak długo (wiozłam je co najwyżej do pracy - 20 min i bez grzania kabiny na full). Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-42907320855181710282013-11-21T20:03:35.371+01:002013-11-21T20:03:35.371+01:00mam pytanko, czy ta masa jest sztywna i wytrzyma n...mam pytanko, czy ta masa jest sztywna i wytrzyma na babeczkach 2 godziny jazdy samochodem? no i najważniejsze - czy nie zepsuje się po takim czasie poza lodówką???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-27356052365506377262013-10-18T17:56:42.313+02:002013-10-18T17:56:42.313+02:00Galaretka jest ledwie wyczuwalna. Ja dodaję ją zaw...Galaretka jest ledwie wyczuwalna. Ja dodaję ją zawsze :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-9619419483370658622013-10-18T15:59:56.569+02:002013-10-18T15:59:56.569+02:00Czy galaretka nadaje wyraźny smak? Trzeba ją dodaw...Czy galaretka nadaje wyraźny smak? Trzeba ją dodawać?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-30790356018446131112013-10-15T18:27:50.166+02:002013-10-15T18:27:50.166+02:00Przetestowane - parę godzin poza lodówką, w lodów...Przetestowane - parę godzin poza lodówką, w lodówce 3 dni - dłużej nigdy nie dotrwały (zostały zjedzone :) <br />Pozdrawiam :) Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-82963638479474861882013-10-14T14:41:39.594+02:002013-10-14T14:41:39.594+02:00jak długo krem trzyma sie poza lodówkąjak długo krem trzyma sie poza lodówkąAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-61374286411198651552013-10-10T09:26:12.570+02:002013-10-10T09:26:12.570+02:00Można je dodać zarówno przed jak i po ubicu. Niest...Można je dodać zarówno przed jak i po ubicu. Niestety nigdy nie rozcieńczałam ich dodatkowo w wodzie i wydaje mi się że przy kapryśnej kremówce lepiej tego nie robić, ale ewentualnie można je rozpuścić w bardzo bardzo małej ilości wody (pół łyżeczki?)<br />Pozdrawiam :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-82229996297196827402013-10-10T08:59:55.004+02:002013-10-10T08:59:55.004+02:00Mam barwniki w proszku. Zastanawiam się kiedy i j...Mam barwniki w proszku. Zastanawiam się kiedy i jak je dodać Rozpuścić je najpierw w odrobinie wody o dodawać na koniec? Może moge wsypać do kremówki przed ubiciem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-59175775463574669462013-10-02T08:19:09.206+02:002013-10-02T08:19:09.206+02:00na 100% :)na 100% :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-60310857778250914392013-10-01T22:13:12.988+02:002013-10-01T22:13:12.988+02:00Dziękuję za odpowiedź. Zakupiłam już 36% !!! Musi ...Dziękuję za odpowiedź. Zakupiłam już 36% !!! Musi się udać :D Czyli 40 gram galaretki będzie w porządku. Zastanawiam się tylko czy aby na pewno nie trzeba galaretki rozpuścić w gorącej wodzie a potem dodać do tego kremu? Bo pierwszy raz się spotykam żeby galaretkę w proszku dodawać bez rozpuszczenia? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-55160952892456363932013-10-01T21:42:03.452+02:002013-10-01T21:42:03.452+02:00Witam. Galaretki nie gotujemy tylko używamy w pros...Witam. Galaretki nie gotujemy tylko używamy w proszku, a opakowanie ma ok 77-80 gram. Co do śmietany to niestety musi być minimum 30 %, 15 czy 18 się nie ubije na sztywno. <br />Pozdrawiam i zazdroszczę pięknej Hiszpanii :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-54193581599121719762013-10-01T19:34:54.310+02:002013-10-01T19:34:54.310+02:00Witam serdecznie,
Galaretkę wsypujemy prosto z opa...Witam serdecznie,<br />Galaretkę wsypujemy prosto z opakowania (ile to będzie gram?) czy wcześniej mamy ugotować? Czy można ubić śmietanę 15% również rzadką przeznaczoną do gotowania? Mieszkam w Hiszpanii i tutaj są inne galaretki i akurat mam inną śmietanę nie 36% kremówkę :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-76922471365221505112013-09-10T18:53:42.492+02:002013-09-10T18:53:42.492+02:00Galaretka praktycznie nie daje koloru (ewentualnie...Galaretka praktycznie nie daje koloru (ewentualnie bardzo delikatny), dopiero barwnik nada masie ładny kolor. <br />Smak jest natomiast troszkę wyczuwalny, więc najlepiej dać ulubiony :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-54810651730582184242013-09-10T17:28:38.395+02:002013-09-10T17:28:38.395+02:00a galaretka jakiś konkretny smak i wtedy na taki k...a galaretka jakiś konkretny smak i wtedy na taki kolor zabarwia się krem ? czy dopiero pod wpływem barwnika?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-6021512264186462692013-09-04T20:01:17.629+02:002013-09-04T20:01:17.629+02:00To zależy od ilości i końcówki z jakiej wyciskasz ...To zależy od ilości i końcówki z jakiej wyciskasz krem. Przy takim sposobie wyciskania kremu jak na zdjęciach, wychodzi ok 15 babeczek.<br />Pozdrawiam :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.com