tag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post6109463123316640774..comments2024-03-16T14:59:49.355+01:00Comments on Ooomnomnomnom !: Krówka - pyszne karmelowe ciasto z kremem śmietanowym i masą krówkową :)Sandersikhttp://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comBlogger46125tag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-66090678083359960382017-01-22T17:17:19.646+01:002017-01-22T17:17:19.646+01:00Zrobilam je w piatek moje chlopaki oszalały. Dzięk...Zrobilam je w piatek moje chlopaki oszalały. Dziękuję Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-48710557679681902662016-12-02T22:00:44.515+01:002016-12-02T22:00:44.515+01:00Witaj, zrobiłam Krówkę - mąż zjadł prawie wszystko...Witaj, zrobiłam Krówkę - mąż zjadł prawie wszystko łącznie z blachą :) Bardzo dziękuję - a wpis kradnę ;) (to znaczy link do wpisu umieszczę u siebie :) ) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-16850120738812880242016-11-18T20:02:14.879+01:002016-11-18T20:02:14.879+01:00Jak jestem mistrzynią w pieczeniu biszkoptu to ter...Jak jestem mistrzynią w pieczeniu biszkoptu to teraz na nim poległam. Zamiast 30 minut biszkopt piekł się ponad godzinę. Długo środek był wodnisty. Następnym razem zrobię biszkopt wg mojego przepisu. Poza tym wszystko ok :-)kamyczekhttps://www.blogger.com/profile/02227779694174081747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-77059107633497545532016-11-18T18:42:31.522+01:002016-11-18T18:42:31.522+01:00Właśnie upiekłam biszkopt,wyglądał z wierzchu piēk...Właśnie upiekłam biszkopt,wyglądał z wierzchu piēknie ,ale po przekrojeniu jest jakiś żółty . Robiłam wszystko tak jak w przepisie .Czemu nie ma takiego pięknego koloru jak twòj ? Co mogłam zrobić nie tak?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-82875062543988252762016-09-20T19:39:12.825+02:002016-09-20T19:39:12.825+02:00Rewelacyjnie wygląda i tak też pewnie smakuje.
Zap...Rewelacyjnie wygląda i tak też pewnie smakuje.<br />Zapisuję przepis i będę robić. :-)<br />Polecam też moje przepisy i raczkujący blog<br />http://wszystko-smaczne.blogspot.com/Chujowa Pani Domuhttps://www.blogger.com/profile/15288000071260081269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-78967628854992431702016-09-13T23:14:16.223+02:002016-09-13T23:14:16.223+02:00tak jak zawsze mi ciasta wychodza, to ten przepis ...tak jak zawsze mi ciasta wychodza, to ten przepis okazal sie porazka.. wszytsko przez karmel ktory wyszedl plynny ale zastygl i zrobil sie ciagnacy.. po dodaniu go do masy musialam mieszac mikserem a wiec wszytsko opadlo..szyszkahttps://www.blogger.com/profile/12286708519726372323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-11677254460022996312016-07-03T17:08:14.118+02:002016-07-03T17:08:14.118+02:00Coś mi to ciasto nie wyrosło tak duże jak się spod...Coś mi to ciasto nie wyrosło tak duże jak się spodziewałam ale ostatecznie przekroiłam na półAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-90099362672103674302016-06-23T11:55:22.490+02:002016-06-23T11:55:22.490+02:00jak przekrawać na pół to ciasto? tzn przekroić je ...jak przekrawać na pół to ciasto? tzn przekroić je 'na grubość'?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16663319022807794316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-70247012187969266122016-03-25T20:03:01.374+01:002016-03-25T20:03:01.374+01:00Robie to ciasto,wlasnie siedzi w piecu.Zrobilam to...Robie to ciasto,wlasnie siedzi w piecu.Zrobilam to jak trzeba ale po dodaniu tego karmelu ktory byl dosc rzadki to ciasto mi sie jakos rozrzedzilo o nie wiem co z tego wyjdzie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-89555126385841040672016-02-08T17:49:06.042+01:002016-02-08T17:49:06.042+01:00Polecam dodanie do masy galaretki pokrojonej w kos...Polecam dodanie do masy galaretki pokrojonej w kostke, ja uzylam smaku owocow lesnych (lecz mozna innego wg. Upodoban) super przelamanie takiej slodyczy. Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14225095593027256265noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-34769870660656607842016-01-21T15:21:28.751+01:002016-01-21T15:21:28.751+01:00W smaku jest rewelacja takie ciasto, Twój przepis ...W smaku jest rewelacja takie ciasto, Twój przepis wygląda pycha samemu też go spróbuje. Gosia Kurpiszhttp://www.open-youweb.com/jak-zrobic-slodycze-krowki/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-67069827274325495452015-12-17T18:49:50.596+01:002015-12-17T18:49:50.596+01:00Mnie wyszło jakieś jaśniejsze to ciasto, kolor prz...Mnie wyszło jakieś jaśniejsze to ciasto, kolor przypomina raczej zwykły biszkopt. Ciekawa jestem dlaczego?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12010901784821196668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-22823540701571614832015-10-16T15:17:45.915+02:002015-10-16T15:17:45.915+02:00Za słodki, moim zdaniem wystarczy 0,5 szklanki cuk...Za słodki, moim zdaniem wystarczy 0,5 szklanki cukru do biszkoptu bo drugą połowę dostajemy w karmelu, a tak to wychodzi 1,5 szkl maki na 1,5 szkl cukru...śmietanę wystarczy posłodzić 1 łyżką cukru, sam kajmak na wierzchu jest najsłodszy...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-45229778209199031622015-01-18T13:39:41.885+01:002015-01-18T13:39:41.885+01:00Super ciasto! Odkąd zrobiłam każdy chce przepis :)...Super ciasto! Odkąd zrobiłam każdy chce przepis :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-41811051835091840732014-12-01T22:12:55.313+01:002014-12-01T22:12:55.313+01:00Przepis genialny!! A jeszcze lepiej smakuje z praż...Przepis genialny!! A jeszcze lepiej smakuje z prażonymi migdałami zamiast zwykłych. Pychotka ;)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-46894370756365540862014-12-01T14:37:47.481+01:002014-12-01T14:37:47.481+01:00Dziękuję :) Oczywiście, że mogą być orzechy :)Dziękuję :) Oczywiście, że mogą być orzechy :)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-38953128550976373652014-12-01T14:19:51.251+01:002014-12-01T14:19:51.251+01:00Wygląda pięknie. Tylko czym mogę zastąpić migdały...Wygląda pięknie. Tylko czym mogę zastąpić migdały? Jestem na nie uczulona. Mogą być orzechy włoskie?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-26619652526417492662014-09-13T10:11:15.226+02:002014-09-13T10:11:15.226+02:00Właśnie skorzystałam z tego przepisu. Ciasto wyszł...Właśnie skorzystałam z tego przepisu. Ciasto wyszło przepyszne. Dziękuję za przepis ;) PozdrawiamMPayne:)https://www.blogger.com/profile/00412041331008119352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-63860211961369292932014-08-27T15:35:01.184+02:002014-08-27T15:35:01.184+02:00super przepis! wygląda cudownie, na pewno spróbuję...super przepis! wygląda cudownie, na pewno spróbuję zrobić :)<br />pozdrawiam i w wolnej chwili zapraszam na jagodowepole.blogspot.com :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08835321936512080134noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-9009051861557096452014-05-26T09:27:46.593+02:002014-05-26T09:27:46.593+02:00Przepis sprawdziłem wczoraj, wyszło rewelacyjnie !...Przepis sprawdziłem wczoraj, wyszło rewelacyjnie ! Użyłem prostokątnej foremki 25x30. Wykorzystałem również radę z karmelem o ciepłej wodzie i dodawanie po troszku. Karmel rozpuścił się idealnie, za nim skończyłem ciasto już był dobrze wystudzony. Bardzo dziękuję za przepis, zostanie on oficjalnie wpisany w mój magiczny zeszyt przepisów! Gratuluję :P I jeszcze raz dziękuję. POLECAM przepis dla wszystkich kochających smak krówki. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07289557404534355426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-56832642553346328462014-05-25T13:36:14.509+02:002014-05-25T13:36:14.509+02:00Ja piekę bez (bo i tetmoobiegu nie mam :) z opcją ...Ja piekę bez (bo i tetmoobiegu nie mam :) z opcją góra dół :) Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-81705453564313404922014-05-25T12:59:49.515+02:002014-05-25T12:59:49.515+02:00Pieczemy z termo obiegiem 30 min 180 stopni? Czy l...Pieczemy z termo obiegiem 30 min 180 stopni? Czy lepiej bez termo i tylko góra dół? Z góry dziękuję. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07289557404534355426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-11320829615033958652014-04-27T12:51:48.105+02:002014-04-27T12:51:48.105+02:00Dzięki dziś zrobię mam nadzieję,że wyjdzie pyszne:...Dzięki dziś zrobię mam nadzieję,że wyjdzie pyszne:)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-16678865828510758432014-04-26T23:22:07.204+02:002014-04-26T23:22:07.204+02:0036 lub ewentualnie 30 ;)36 lub ewentualnie 30 ;)Sandersikhttps://www.blogger.com/profile/14041181120776994118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-134000402677991561.post-18600295417447623142014-04-26T23:01:24.610+02:002014-04-26T23:01:24.610+02:00Ilu procentowa ma być śmietanka?Ilu procentowa ma być śmietanka?Anonymousnoreply@blogger.com