▼
piątek, 24 maja 2013
Owocowy krem do cupcakes z serka mascarpone i dżemu
Sekretem prostego i efektywnego dekorowania babeczek jest dobra końcówka do wyciskania kremu i ... uwaga tu zaskoczenie - oczywiście dobry krem. :)
Prosty przepis na krem z serka mascarpone i galaretki już raz pojawił się na blogu - kolorowy krem do cupcakes z serka mascarpone- klik!
Tym razem żeby uzyskać pyszny owocowy smak kremu, galaretkę zastąpiłam dżemem truskawkowym.
Krem jest równie łatwy w przygotowaniu jak poprzedni. Przygotowując go trzeba jedynie pamiętać żeby wcześniej zblendować dżem, którego użyjemy do kremu, ponieważ większe kawałki owoców mogą zatkać tylkę podczas dekorowania babeczek.
Składniki:
250 g. serka mascarpone
1 łyżka cukru pudru
1 łyżka miękkiego masła
2 łyżki dżemu (tu - truskawkowego)
Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem i masłem. Kiedy składniki się połączą dodajemy dżem.
Dekorujemy babeczki ;)
Smacznego !:)
Ważne jest żeby stosunkowo krótko miksować składniki, żeby nie "przekręcić" :) kremu - serek mascarpone bywa kapryśny, a my nie chcemy żeby nam się zważył.
Jeżeli kolor kremu będzie nie dość intensywny, można dodać do niego odrobinę barwnika spożywczego.
Co do dobrej końcówki do dekoracji - wg. mnie najlepsza jest 1M marki Wilton. <3 Tą właśnie końcówką nakładałam krem na babeczkach ze zdjęć z niniejszego posta.
7 komentarzy:
Witam! :)
Dziękuję za odwiedziny. Mam nadzieję, że przepisy i zdjęcia na blogu były dla ciebie inspiracją i pomogły Ci przyrządzić w swoim domu coś pysznego .:)
Dziękuję za komentarze, rady i uwagi.
I najważniejsze - zapraszam ponownie! :)
Jeśli podoba Ci się Ooomnomnomnom! polub mój blog na facebooku, a zawsze będziesz na bieżąco :) A co! :*
Ten kolor, te perełki, te kwiatki... rozkosz samego patrzenia :)
OdpowiedzUsuńJestem pod wrazenie!!!!!!!-pieknie wygladaja!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Przecudne.
OdpowiedzUsuńCudownie wygladaja :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za kremami maślanymi, taki jest więc idealnym rozwiązaniem :) Cudne te babeczki :)
OdpowiedzUsuńPiękne:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie zrobiłam krem i jest przepyszny - nie wiem czy dotrwa do tarty, którą robię a do której chcę dodać ten krem;)
OdpowiedzUsuń