Składnik najważniejszy: ugotowane na twardo jajka Farmio :)
Farsz nr 1 - Awokado i pistacje :)
Składniki (przy wszystkich wersjach) na farsz do 3 jajek (mój geniusz matematyczny mówi, że to oznacza 6 połówek :P )
- 3 jajka Farmio :)
- pół awokado
- mała garstka pistacji
- 2 łyżki startego parmezanu
- łyżka masła
- 2 łyżki majonezu
- łyżka posiekanego szczypiorki
- sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
Farsz nr 2 - łososiowy
Składniki:
- 2 plasterki wędzonego łososia
- żółtka z 3 jajek Farmio
- łyżka posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki startego parmezanu
Składniki do miski, traktujemy je widelcem, mieszamy, mieszamy i gotowe! Lubie takie gotowanie ;) Prostsze jest już chyba tylko samo jedzenie ;)
Łosoś jest na tyle aromatyczny i dzięki wędzeniu słony, że wg. mnie tego farszu nie trzeba solić.
Farsz nr 3 - pieczarkowy
- 4 pieczarki
- 1 łyżka masła
- 2 łyzki majonezu
- żółtka z 3 jajek Farmio
- sól, pieprz
Pieczarki podsmażamy na maśle. Po wystudzeniu mieszamy z majonezem i żółtkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!
Świetne propozycje :)
OdpowiedzUsuńJeśli masz ochotę, zerknij na moje propozycje, zapraszam http://wenus-lifestyle.pl/2014/04/jajka-faszerowane-na-wielkanoc/